ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ترامپ دست از سر گرینلند برنمی دارد! | سرانجام زیاده خواهی های آمریکا چه می شود؟ ایالات متحده آمریکا

ترامپ دست از سر گرینلند برنمی دارد! | سرانجام زیاده خواهی های آمریکا چه می شود؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش بازار، سیاستمداران دانمارک و شهروندان گرینلند به شدت با پیشنهاد خرید این جزیره از سوی ترامپ مخالفت کردند. آنها گفتند که دوران استعمار به سر رسیده و دیگر نمی‌توان قلمرو کشوری دیگر را خریداری کرد. اما ترامپ چه انگیزه‌هایی دارد؟
گرینلند با بیش از دو میلیون کیلومتر مربع وسعت، شش برابر خاک آلمان و بزرگتر از سرزمین ایران است و بزرگترین جزیره کره زمین شناخته می‌شود.
گرینلند در شمال اقیانوس آتلانتیک قرار گرفته و به خاطر نزدیکی به قطب شمال، بیشتر سطح آن را یخ پوشانده است. این جزیره بزرگ از سال 1814 میلادی به کشور کوچک دانمارک تعلق دارد. در ابتدا مستعمره بود و از سال 1979 به قلمروی خودمختار تبدیل شد. این جزیره از حدود سه هزار سال پیش ساکنانی، هرچند اندک، داشته که بیشتر آنها با مردم اسکاندیناوی هم‌تبار بوده‌اند.
حوالی سال هزار میلادی جماعتی از وایکینگ‌های شمال اروپا در جزیره سکونت داشتند، اما با سرمای شدیدی که بیشتر جزیره را زیر یخ فرو برد، آنها جزیره را ترک کردند، زیرا امکان ادامه زیست در جزیره را نداشتند. در حال حاضر گرینلند حدود 56 هزار نفر جمعیت دارد. مرکز جزیره شهر نوک در کرانه جنوب غربی جزیره است که حدود 15 هزار نفر جمعیت دارد.
گرینلند یخبندان است اما جذابیت‌ها و زیبایی‌های خود را دارد: از اوایل مه تا پایان ژوئیه هوا گرم و روشن است و دما بالای ده درجه می‌رسد و آفتاب حتی در شب غروب نمی‌کند. در زمستان جزیره در سرما و تاریکی فرو می‌رود. با انجماد دریا هیچ کشتی و قایقی به گرینلند نمی‌رسد و سورتمه‌سواری تنها امکان حمل و نقل است. در قدیم سگ‌های قوی سورتمه‌ها را می‌کشیدند و امروزه بیشتر سورتمه‌های فرز موتوری در راه‌های یخ‌بسته جولان می‌دهند و همین خودروها امروزه یکی از جذابیت‌های گردشگری گرینلند است.
جمعیت اندک جزیره در مناطق دور و پراکنده پخش هستند، به گونه‌ای که دسترسی به بسیاری از مناطق تنها با هلیکوپتر یا هواپیماهای پستی امکان‌پذیر است.با موج فزاینده گرمایش زمین، در سال‌های اخیر یخ‌های گرینلند سریع‌تر از گذشته آب می‌شوند و کوههای یخ بیش از پیش در آب دریا فرو می‌روند.
آنچه نگرانی دانشمندان و حامیان محیط زیست را برانگیخته، برای مردم جزیره موهبتی به شمار می‌رود، زیرا با کنار رفتن یخ، زمین بیشتری برای کشاورزی و دامپروری فراهم می‌آید. از این گذشته، در لایه زیرین جزیره ذخایر فراوانی از معادن گرانبها خفته است.
میهن ما فروشی نیست!
اهالی گرینلند و سیاستمداران دانمارک، به پیشنهاد خرید جزیره از سوی ترامپ با چنان لحنی واکنش نشان دادند که باعث رنج و عصبانیت رئیس جمهور آمریکا شدند. آنها پرسیدند که مگر دوران استعمار و خرید و فروش سرزمین‌ها به سر نیامده است؟ چگونه در قرن بیستم و یکم سیاستمداری به خود اجازه می‌دهد، خواهان خرید بخشی از کشوری دیگر شود؟ آخرین بار حدود 150 سال پیش بود که آمریکا با خریدن آلاسکا زمینی را به قلمرو خود افزود.افزون بر این، صاحبان اصلی گرینلند شهروندان آن هستند و تنها خودشان می‌توانند درباره سرنوشت این جزیره تصمیم بگیرند، نه دولت دانمارک.
اما ترامپ با چه انگیزه‌هایی اصرار دارد گرینلند را "خریداری" کند؟
ایالات متحده در گرینلند یک پایگاه نظامی دارد و این منطقه به خاطر نزدیکی به سرزمین روسیه اهمیت استراتژیک زیادی برای واشنگتن دارد. افزون بر این، گرینلند با معادن و ذخایر فراوان همواره نظر زمامداران کاخ سفید و سرمایه‌داران بزرگ آمریکا را جلب کرده، اما هیچ یک از اسلاف ترامپ هرگز به خود اجازه ندادند که با این اصرار و صراحت مسئله خرید آن را مطرح کند.
به قول ناظران ترامپ یک تاجر مادرزاد است و به همه چیز به دید کالای تجارتی نگاه می‌کند. او قسم و آیه می‌خورد که قصد ندارد این جزیره را به قلمرو کسب و کار و معامله مسکن و مستغلات تبدیل کند، اما به نظر کارشناسان یکی از اهداف اصلی او آن است که گرینلند را به یک مرکز گردشگری عظیم تبدیل کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1339493/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قرعه‌کشی اسامی متقاضیان حج در افغانستان

بی‌شرمی افغانستان در قبال ایران

طالبان به روی مردم خودش شمشیر کشید

ترامپ در دیدار با نتانیاهو: ایران ضعیف نیست بلکه بسیار قوی است/پاسخ به حمله نظامی و موضع عربستان درباره کشور مستقل فلسطین

ترامپ:نوار غزه برای فلسطینی‌ها مناسب نیست ما کنترل آن را به دست ‌می‌گیریم/اردن و مصر به ما زمینی می‌دهند

نتانیاهو:ایده ترامپ درباره غزه باید جدی گرفته شود/چهره خاورمیانه را تغییر می‌دهیم/ما درباره ایران که قصد ترور ما را داشت دیدگاه مشترک داریم

ترامپ مایل شد با پزشکیان دیدار کند

ویدیو/ وزیرخارجه آمریکا: تحریم تا چند سال دیگر اثر نخواهد داشت

ترامپ آماده گفتگو با رئیس جمهور ایران

سازمان عفو بین‌الملل بیانیه‌ای مهم صادر کرد

بهای جدید نفت در بازارهای جهانی 1403/11/16

ترامپ ادعا کرد: غزه را کنترل خواهیم کرد/ دوست دارم با ایران به توافق برسیم

ادعای ضدایرانی آمریکا دردسر ساز شد/ این دو ایرانی رابرت لوینسون را ربودند!

ترامپ مدعی شد ایران نباید سلاح اتمی داشته باشد

ایران ضعیف نیست بلکه بسیار قوی است

ترامپ یک فرمان مهم دیگر را امضاء کرد؛جهان در حال انفجار است!

ترامپ:نوار غزه برای فلسطینی‌ها مناسب نیست ما کنترل آن را به دست ‌می‌گیریم

آیا استقلال به خاطر «آرمین سهرابیان» مقابل پلیس عراق 3 بر صفر بازنده می‌شود؟

رشد اقتصادی منهای تورم

انقلاب بزرگ در میلان: باید در لیگ قهرمانان بمانیم

ترامپ: غزه را کنترل خواهیم کرد

ترامپ: آماده مذاکره مستقیم با رئیس جمهور ایران هستم

اولین دست به مهره ترامپ برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران

جریمه نقدی و انتقال به زندان برای دانلود این نرم افزار

ایران بسیار قوی است

ترامپ: تنها یک خواسته دارم، ایران سلاح اتمی نداشته باشد

در فصل نقل و انتقالات زمستانی اروپا چه گذشت؟

ترامپ در دیدار با نتانیاهو: ایران کشور قدرتمندی است

بایرن فعلا باید به پلی‌آف فکر کند، نه فینال اروپا!

مواضع جدید احمد الشرع علیه ایران

کشف محموله عظیم سوخت قاچاق در پایتخت

ترامپ: من لایق جایزه صلح نوبل هستم

آمریکا در مسیر تولید آهن سبز با هیدروژن

واکنش حماس به سخنان ترامپ درباره اخراج فلسطینیان از غزه

لحن دستوری ترامپ برای فلسطینی‌ها: چاره‌ای جز ترک غزه ندارید

میزبان جام ملت‌ها آسیا زنان مشخص شد

حماس: سخنان ترامپ درباره پاکسازی قومی فلسطینیان مردود است

ترامپ آمریکا را از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج کرد | فیلم

لحن دستوری ترامپ برای فلسطینی‌ها: چاره‌ای جز ترک غزه ندارید | اعراب بالاخره آن‌ها را می‌پذیرند!

فرمان خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل امضا شد

ترامپ در دیدار با نتانیاهو: ایران یک کشور بسیار قوی است

لاریجانی: شیطنت آمریکا و رژیم صهیونیستی پابرجاست

اولین دست به مهره ترامپ برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران | فرق «فرمان» با «یادداشت اجرایی» چیست؟

ترامپ: آماده گفتگو با رئیس جمهور ایران هستم – آفتاب نو | اخبار ورزشی

نتانیاهو با ترامپ دیدار کرد

ترامپ: فلسطینی‌ها چاره‌ای جز ترک غزه ندارند/مصر و اردن هم بالاخره آن‌ها را می‌پذیرند/خاورمیانه آنقدر پول دارد که مکان‌هایی برای ساکنان غزه بسازد!

بحران تازه ترامپ برای آمریکا؛ وزارت آموزش این کشور منحل می‌شود؟

ترامپ «احیای سیاست فشار حداکثری» علیه ایران امضا کرد

سرمربی ترکیه ای پرسپولیس هم ایرانی شد؛ همه دنیا می‌دانند الهلال به لحاظ اقتصادی چه تیم بزرگی است!/ کارتال مثل موسیمانه؛ روی اشتباهات فردی گل خوردیم!

مرور تجربه پیشرفت چین مایه شرمندگی بیشتر غربگرایان